Haukkalan säätiön toiminta perustuu strategian mukaisesti tutkimuslähtöisyyteen ja laajaan kansalliseen ja kansainväliseen verkottumiseen. Kukin Haukkalan säätiön hallituksen jäsen on verkottunut omalla alallaan kansainvälisesti ja edistää osaltaan Haukkalan säätiön yhteisiä tavoitteita. Säätiö itsessään on myös kansainvälisesti verkottunut.

Haukkalan säätiö kutsuttiin vuonna 2013 jäseneksi Brysselissä toimivan lapsuuden laatua edistävään verkostoon The Alliance for Childhood, European Network Group (www.allianceforchildhood.eu).

Alliance for Childhood ENG

Alliance for Childhood ENG

Osallistuminen Allianssin toimintaan antaa virikkeitä ja kansainvälisiä yhteyksiä säätiön toiminnalle. Verkosto järjestää Euroopan parlamenttitalossa Brysselissä kuusi kertaa vuodessa esitelmätilaisuuden jostakin lapsuuden laatua koskettavasta aiheesta. Tilaisuuden isäntänä/emäntänä ja puheenjohtajana toimii joku Euroopan Parlamentin jäsen.

Haukkalan säätiön hallituksen puheenjohtaja Lea Pulkkinen valittiin marraskuussa 2015 Allianssin hallituksen jäseneksi.

Allianssi järjestää esitelmiä Euroopan Parlamenttitalossa ja julkaisee niihin pohjautuen kirjasarjaa: Improving the Quality of Childhood in Europe. Volyymi 7 on ilmestynyt 2018. Lea Pulkkinen on yksi kirjasarjan toimittajista.

Artikkelit on vapaasti ladattavissa sivulta www.allianceforchildhood.eu/publications