Keski-Suomen 101 lapsitekoa -kampanjassa on kerätty pieniä ja suuria tekoja, joilla on kohennettu 0-18-vuotiaiden lasten ja nuorten elämää ja hyvinvointia. Tähän mennessä kampanjaan hyväksytyt kolmisenkymmentä lapsitekoa on koottu Keski-Suomen kartalle osoitteeseen www.101lapsitekoa.fi.

– Lisäksi parhaillaan työstettävänä ja kirjoitettavana on noin 15 lapsitekoa. Kampanjassa on mukana erilaisia tekoja, jotka liittyvät muun muassa vapaa-aikaan ja osallisuuteen, terveyteen, kouluun ja oppimiseen ja perheeseen, selvittää kampanjaa koordinoiva Päivi Fadjukoff Haukkalan säätiöstä.

Tavoitteena on kerätä vähintään 101 lapsitekoa, joiden avulla nostetaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi yhteiseksi puheenaiheeksi ja samalla koko maakuntaa yhdistäväksi asiaksi. Teoilla nostetaan esiin keskisuomalaista osaamista, ja toisaalta toisten lapsiteoista voi saada ideoita ja vinkkejä, kuinka kukin tahollaan voi edistää lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Luku 101 viittaa eteenpäin katsomiseen: lapsiteot kantavat pitkälle tulevaisuuteen ja niitä tarvitaan myös tulevalla vuosisadalla. Lasten hyvinvointi on Keski-Suomen menestystekijä, muistuttaa Päivi Fadjukoff.

Vielä ehtii mukaan kampanjaan

Ehdota alle 18-vuotiaiden elämää parantavaa tekoa mukaan kampanjaan. Mitä ovat ne teot ja ylpeyden aiheet, joilla lasten ja nuorten hyvinvointia on nimenomaan Keski-Suomessa onnistuneesti rakennettu.

Haukkalan säätiön hallitus arvioi ja hyväksyy kampanjaan valittavat lapsiteot. Lisäksi on tärkeää, että lapset ja nuoret arvioivat lapsiteon merkitystä. Ehdotukseen voi liittää tekstin lisäksi kuvia ja videoita.

Lapsitekoja kerätään, kunnes koossa on 101 tekoa. Kampanja käynnistettiin viime vuonna Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana.

Keski-Suomen lapsitekojen kokoamisesta vastaa Haukkalan säätiö. Mukana kampanjassa ovat myös Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma KSLAPE.

Keski-Suomen 101 lapsitekoa -kampanja on myös mukana 18.4. Keski-Suomen torikokouksen maakuntatorilla KSLAPEn pisteellä.

www.101lapsitekoa.fi

Tarkemmat osallistumisohjeet:

https://haukkalansaatio.com/nain-osallistut-101-keskisuomalaista-lapsitekoa-kampanjaan/

 

Lisätietoja:

Päivi Fadjukoff, p. 050 518 1410, Haukkalan säätiön hallituksen sihteeri,

Keski-Suomen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman ohjausryhmän puheenjohtaja

Kategoriat: Ei kategoriaa